Fandango Interactive AS

Øgårdsbakken 3
4340 Bryne

hei@fandango.no
+47 419 25 343

Org.nr. 925 323 314

Web og optimalisering

Nettsider
Nettbutikk
SEO

Innhold og tekst

Sosiale medier
Nettsider og blogg
Annonser
Merkantilt
Presse/media
Foto og video

Design

Arenareklame (LED)
Grafisk design
Logo og profil

Fandango

Om oss
Våre ansatte
Fandango-bloggen
Kurs og foredrag
Referanser

Web og optimalisering
Nettsider
Nettbutikk
SEO
Digital markedsføring
Innhold og tekst

Sosiale medier
Nettsider og blogg
Annonser
Merkantilt
Presse/media
Foto og video

Design
Arenareklame (LED)
Grafisk design
Logo og profil
Om Fandango
Om oss
Våre ansatte
Fandango-bloggen
Kurs og foredrag
Referanser

Er nettsidene dine trege eller ustabile? Det kan skyldes webhotellet.

av | 28.februar 2018 | Optimalisering, Sikkerhet, Teknologi

For mange er pris det eneste kriteriet når de velger webhotell til nettsidene. Men det er ikke noe som er annerledes her enn for andre tjenester: du får oftest det du betaler for.

Og det kan virkelig svare seg å sjekke hva du faktisk får.

Tjenesteleverandøren Kinsta har testet hvor rask siste versjon av WordPress er på ulike versjoner av serverteknologien PHP.

Resultatene ses i grafene her, og er ganske oppsiktsvekkende i seg selv. Men dette er bare en del av et større bilde.

Vet du ikke hva slags hosting du har for nettsidene dine?

En rekke bedrifter er ikke klar over hvilken type hosting eller webhotell de faktisk har. De har ikke noe forhold til det, tenker ikke over det, og vet lite eller ingenting om betydning og konsekvenser når de velger leverandør og løsning.

Mange hoster bryr seg dessverre heller ikke allverden om å tilby gode tjenester til kundene. De skviser kanskje sitronen for å holde prisene så lave som mulig, eller vegrer seg for å oppgradere serverne fordi det vil føre til merarbeid på de utdaterte webhotellene de tilbyr kundene sine.

De aller fleste bruker derfor fortsatt PHP 5.6 som standard, til tross for at det for lengst er utdatert.

Utfasingen av 5.6-standarden startet allerede i 2015. Likevel er det faktisk kun drøyt 10% av verdens nettsider som har tatt i bruk PHP 7 når vi nå er godt inne i 2018. Disse 10% kan imidlertid nyte godt av tredoblet hastighet sammenlignet med de fleste konkurrentene sine. Legg også til betydelige sikkerhetsforbedringer og prioritering i søkeresultater, for å nevne noe.

Tilsammen utgjør det store fordeler og konkurransefortrinn for de som er litt bevisste på hva de har, og tilsvarende ulemper for de som ikke følger med i tiden.

WordPress
PHP 7.2 gir tredoblet hastighet og betydelig bedre sikkerhet sammenlignet med PHP 5.6. Kilde: Kinsta

Men betyr dette tallet virkelig så mye? Er ikke billig også ganske bra?

På nettsider som har PHP 7 og oppdatert WordPress, laster alt tre ganger raskere – inkludert videoer, store bilder og annet tungt innhold som vi gjerne ser mye av på nettsider laget etter 2012. Det betyr en del for besøkende at nettsiden laster på ett sekund istedet for 3, eller 3 sekunder istedet for 9. Det betyr mye for Google også.

I tillegg oppfyller PHP 7 en rekke nye kriterier for sikkerhet som PHP 5.6 ikke gjør. Dette er en annen faktor som Google og andre søkemotorer legger vesentlig vekt på når de rangerer nettsider i søkeresultater.

Bra hosting er altså ikke bare viktig for de som besøker nettsidene dine, men i tillegg får du en solid boost på rankingen i søk (SERP).

WordPress

For WordPress-sider med nettbutikk, er utslagene ennå større. Kilde: Kinsta

PHP 7 er standard hos Fandango

Fandangos web-kunder har fått ta i bruk og nyte godt av PHP7 helt siden teknologien ble kommersielt tilgjengelig for et par år siden. De har gått stegvis fra 7.0 til 7.2 etterhvert som nye versjoner kommer, og oppdateringene skjer i kulissene uten at kundene merker annet enn at deres nettsider kanskje er mye raskere og mer stabile enn mange andre sine.

Fandango har premium cloud hosting med PHP7 inkludert for alle kunder, fra de minste til de største. I tillegg holdes nettsidene til enhver tid oppdatert på siste versjon av WordPress, og alle programtilleggene eller pluginene som er i bruk.

Alt dette har stor betydning for å kunne gi kundene raske, stabile, sikre og søkevennlige nettsider.

Så oppfordringen er klar: velg din hosting med omhu!